Ger Wijtsma

Graag willen wij Ger Wijtsma voorstellen.

Ger heeft aangeboden voor de leden van de OVLR foto opnamen te maken tijdens de OVLR bijeenkomsten en die via de OVLR website en Phototec website zijn te bekijken.

Ger heeft een HTS elektronica opleiding en heeft 23 jaar gewerkt voor een Amerikaanse firma AMPEX die professionele audio en video apparatuur leverde aan facilitaire bedrijven zoals het NOB in Hilversum die de omroepen faciliteerden.

Al heel vroeg werd Ger gefascineerd enerzijds door techniek en anderzijds door fotografie. Ger vertelt met veel passie over jongens ervaringen met zijn eerste Agfa Clack. Deze Agfa had hij gewonnen na het meedoen aan een prijsvraag of teken wedstrijd.

Ger heeft bij het fotograferen veel plezier van zijn technisch achtergrond. Het helpt hem bij het maken van foto’s dat hij een goed inzicht heeft hoe de techniek werkt.

Fotografie is zeer breed. Ger heeft een bewuste keuze gemaakt voor zijn portfolio. Hij specialiseert zich in het maken van foto,s met menselijke emotie. Zijn portfolio bestaat dan ook uit bedrijfsreportages, bruidsrapportages, portretten, concerten bijvoorbeeld van het Harmonie Orkest Vleuten, Adezi het overkoepeld orgaan voor blaasmuziek, de Oranje vereniging Vleuten Haarzuilen diverse lokale kranten en eigenlijk alle culturele evenementen in Vleuten/Haarzuylen.

Vanuit het bedrijf Phototec is Ger actief  als fotograaf en vanuit AmtecAudio kan hij technische ondersteuning verlenen bij opnames met beeld en/of geluid.

Ger legt het verschil uit tussen fotografie en Video. Bij fotografie heb je veel meer actief contact met de mensen  en bij video sta je veel meer achter de camera en ben je veel nadrukkelijker alleen aan het  registreren.

Vanwege de fascinatie voor techniek en het zich steeds willen verbeteren is Ger een van de eerste die een focus hebben voor nieuwe ontwikkelingen van de camera of en de objectieven. Zo heeft hij al een hele serie toestellen en objectieven gebruikt.

Vanuit de OVLR zijn wij enthousiast en maken  we graag gebruik van het aanbod van Ger voor het maken van foto’s en die beschikbaar te stellen voor de leden. 1 beeld vertelt veel meer dan 1000 woorden.

Wilt u uw bedrijf of uw persoon presenteren in een interview ? Stuur een mail naar  en stuur een foto en een tekst op. Wij nemen dan snel met u contact op.

Voor meer info over de port folio van Ger Wijtsma klik hier


FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin