Vanmiddag is bekend gemaakt dat de in maart gestarte zoektocht naar een nieuwe locatie voor de tippelzone geen geschikte locatie heeft opgeleverd. Bewoners, ondernemers en belanghebbenden van de twee meest geschikte locaties (Elektronweg en Boteyken) hebben in de consultatie een aantal nieuwe relevante feiten naar voren gebracht. Het college van B&W heeft daar naar geluisterd. Daarnaast blijkt de ervaring met een goed functionerende tippelzone aan de Europalaan van minder betekenis te zijn voor het draagvlak in de stad voor de verplaatsing van de tippelzone.
De consultatie zou tot 2 oktober duren, maar volgens het College is nu al voldoende informatie verzameld om dit besluit te kunnen nemen. De consultatie wordt daarom beƫindigd.

De bijeenkomst met ondernemers op 19 september en de consultatiebijeenkomst op 25 september voor de locatie Boteyken gaan niet door, net als de geplande wijkspreekuren.

Meer informatie lees je in het persbericht https://www.utrecht.nl/nieuws/artikel/zoektocht-nieuwe-locatie-tippelzone-beeindigd/

Vanaf morgenochtend ontvangen omwonenden en ondernemers rond de Boteyken en Elektronweg bijgaand wijkbericht in hun brievenbus. Verdere informatie wordt gepubliceerd op https://www.utrecht.nl/ondernemen/prostitutie/tippelzone/

Lees ook :  wijkbericht beeindiging zoekproces def 


FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin